A VIBE történetének eddigi legnagyobb kiadása ért véget hétfő hajnalban

A szervezők összesítése alapján 102 700 résztvevő bulizott szerdától vasárnapig a Maros-parton.

Alig csendesedtek el a VIBE bulihelyszínei a Maros-parton, a szervezők azonban abban máris biztosak: a fesztivál ötéves történetének legnagyobb és legsikeresebb kiadása zárult hétfő hajnalban.

A fesztivál nagyságrendjét a számok mutatják meg a leginkább, melyek szerint öt nap alatt 102 700 résztvevő volt kíváncsi a VIBE nyújtotta programkavalkádra. Ez idő alatt mintegy hatszáz koncertfellépő szórakoztatta a népes közönséget, ugyanakkor közel kétszáz kolis előadó járult hozzá, hogy a fesztiválozók nappal is megtalálják a számukra hasznos elfoglaltságot.

{P2}

A közel ezerötszáz fős szervezői stáb fontos része volt az a 411 önkéntes, akik velük együtt biztosították, hogy minden zökkenőmentesen haladjon. A többnyire huszonévesekből álló csapat tagjai ezáltal értékes tapasztalatra tehettek szert azzal kapcsolatosan, hogyan kell lebonyolítani egy százezres fesztivált.

{P3}

Noha mindeddig a VIBE Fesztivált a huszonévesek fesztiváljaként tartották számon, az olyan jól ismert előadókkal, illetve zenekarokkal, mint Majka, a Tankcsapda vagy a Parno Graszt sikerült megszólítani a többi korosztályt is.

„Ebben a néhány napban Marosvásárhelyre figyelt az erdélyi magyar közösség. Sepsiszentgyörgytől Szatmárig minden megyéből érkeztek fesztiválozók, és sokan jöttek Magyarországról is, akik kifejezetten a VIBE Fesztivál miatt látogattak Erdélybe. Marosvásárhely összes szálláshelye betelt, a vendéglátóhelyek és a boltok forgalma megugrott, az egész város tele volt nyüzsgő fesztiválozókkal. Mindennek egyértelműen pozitív hozadéka van a városra nézve. Köszönjük a helyi lakosságnak, hogy idén is befogadták a fesztivált” – fogalmazott Rés Konrád-Gergely fesztiváligazgató.

{P4}

Jövőre is lesz VIBE Fesztivál: 2024. július 4–7. között ismét találkozunk a Maros-parton! A Super Early jegyek július 16. előtt 249 lejért megvásárolhatók a VIBE Fesztivál honlapján.

Hirdessen INGYEN a Heti Hírmondó hetilapban!  

Ingyenes hirdetésfeladás